Zon, zee en kamermuziek: de eerste editie van het Noordwijk Kamermuziekfestival zit erop

De eerste editie van het Noordwijk Kamermuziekfestival (NKMF) zit erop. Van Palmzondag t/m Paaszondag, 10-17 april, kon Noordwijk de hele week genieten van optredens en muzikale activiteiten.

Dit alles werd verzorgd door Stichting Kamermuziek Noordwijk, vorig jaar opgericht door enkele studenten van het Conservatorium van Amsterdam. "We zijn blij verrast door het enthousiasme voor ons initiatief en kijken nu al uit naar de volgende edities." Aldus Duleen van Gunsteren, artistiek leider van het Noordwijk Kamermuziekfestival.
Op 10 april klonk het startschot in de concertserie van stichting Muziek in Jeroen. Met een goedgevulde zaal was het openingsconcert een groot succes. Tijdens de dagen nadien genoten basisschool De Witte School en het Teylingen Leeuwenhorst College van muzikale workshops.

Hier leerden de leerlingen verschillende muziekinstrumenten op een speelse en toegankelijke manier kennen. Speciaal voor de muziekklassen van het Leeuwenhorst gaven de NKMF-musici een exclusief concert, wederom in de Oude Jeroenskerk. In hun mooiste kleren verzamelden de tieners zich om de instrumenten die zij eerder die dag leerden kennen in samenspel te horen.
Donderdagmiddag ging de NKMF Kamermuziekcursus in De Muze van start. Amateurmusici van alle niveaus, jong en oud, ontmoetten elkaar op dit unieke evenement voor individuele lessen en kamermuzieklessen en -repetities. Tussen de lessen en lunchconcerten door was er volop gelegenheid om naar het strand te gaan; met volle zon en 18 graden zat het weer mee.
Paaszondag was een concertdag voor zowel de leerlingen als de Musici van de cursus. 's Ochtends liep de Thaliazaal in De Muze vol met familie en vrienden van de cursisten. Individueel én met ensemble lieten zij op het leerlingenconcert het resultaat van de afgelopen dagen horen. 's Middags klonk het slotconcert in de Buurtkerk, als feestelijke afsluiting van de eerste editie van het Noordwijk Kamermuziekfestival.

enkele sfeerbeelden

media1
media2
media3
media4
media5
media6
media4
media5
media6