Duleen foto

Aarón Ormaza Vera

Piano

Aarón Ormaza Vera is een Ecuadoriaanse pianist die momenteel aan het Conservatorium van Amsterdam bij Frank van de Laar studeert. Hij treedt regelmatig op, zowel als solopianist als met een ensemble. Zo kreeg hij de kans om te spelen in een paar van de belangrijkste concertzalen in Nederland (Tivoli Vredenburg, Muziekgebouw Amsterdam en Eindhoven, Toonzaal Den Bosch,…) en zijn thuisland, Ecuador.

Aarón beëindigde zijn formele studies in Ecuador in 2012, waarna hij verhuisde naar Amsterdam, waar hij bij de beroemde pedagoog Jan Wijn studeerde en zijn tweede Bachelordiploma behaalde in 2020. Tijdens zijn bachelorstudies studeerde hij ook pianoforte bij Olga Paschenko, en nam hij deel aan masterclasses met Jeff Cohen, Kelvin Grout, Geoffrey Madge, en Enrico Pace.

Aarón is een ervaren kamermuzikant en pianobegeleider en speelt al meer dan een decennium met zang, strijkers, blazers en percussie. Hij soleerde ook verschillende keren met orkesten in Ecuador, met pianoconcerten van Haydn, Beethoven, Grieg en Liszt.