NKMF Kamermuziekcursus

De derde editie van de NKMF Kamermuziekcursus zal plaatsvinden in het Paasweekend, 29 maart t/m 1 april 2024. De NKMF Kamermuziekcursus - een uniek weekend dat plaatsvindt in De Muze in Noordwijk. Kamermuziek met coaching, individuele instrumentlessen en concerten in een inspirerende omgeving waar je nieuwe contacten kunt opdoen. Voor een ieder een uitgelezen kans om solo én natuurlijk in groepsverband, kamermuziek, les te krijgen, muziek te maken en die dan ook op het podium ten gehore te brengen.

Voor wie is de cursus bedoeld?

Voor de musicus die zich wil verdiepen, of je nu amateur, (conservatorium)student of jong talent bent. De instrumentlessen die wij aanbieden zijn voor viool, altviool, cello, piano, klarinet of dwarsfluit.

Wat gebeurt er?

Je krijgt dagelijks een individuele instrumentles van één van de NKMF musici. Er is ook de optie om, naast de individuele instrumentlessen, dagelijks een kamermuziekles bij één van de docenten te volgen. Als je hiervoor kiest, word je van tevoren in een ensemble ingedeeld en wordt de muziek tijdig bepaald en naar je doorgestuurd. Voor zowel eigen repertoire als kamermuziek geldt dat er van de deelnemers verwacht wordt dat ze de partijen voorbereiden.
‘s Middags kan iedereen aan tafel schuiven voor de lunch, waarna steeds een lunchconcert gegeven wordt door één van de docenten.
Tussen de lessen door is er de mogelijkheid om je instrument te studeren of met je ensemble te repeteren in één van de beschikbare lokalen.
Ten slotte is er een leerlingenconcert, waar alle cursisten die dat willen (solo of met ensemble) kunnen laten horen waar ze de afgelopen dagen aan hebben gewerkt.

Lessen vinden plaats op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 09:00 en 18:00. Het leerlingenconcert vindt plaats op de ochtend van maandag 1 april om 11:00. Het festival wordt daarna feestelijk afgesloten met het slotconcert in de Buurtkerk (15:00), op loopafstand van De Muze. Cursisten krijgen voor dit concert en alle andere concerten van het festival een vrijkaartje.


Kijk deze korte video over de NKMF kamermuziekcursus voor een impressie:Kosten

De prijs van de vierdaagse cursus is €160.

De cursus houdt in:

  • Dagelijks instrumentale privéles
  • Dagelijks kamermuziekles (optioneel)
  • Dagelijks gezamenlijke maaltijd in de middag
  • Dagelijks toegang tot de lunchconcerten
  • Deelname aan een workshop naar keuze (keuze uit instrumentenonderhoud, improvisatie of muziektheorie)
  • De mogelijkheid om op het leerlingenconcert te spelen
  • De mogelijkheid om te studeren in één van de beschikbare leslokalen
  • Een vrijkaartje voor alle concerten van het festival

Inschrijvingsdeadline

Schrijf je in vóór 23 maart 2024!


media1

Drie instrumentale privélessen

Krijg les van musici van het Conservatorium van Amsterdam.

media2

Kamermuzieklessen

Musiceer in een ensemble met coaching.

media3

Leerlingenconcert

Neem de kans om op het leerlingenconcert te spelen.

media11

Workshops

Neem deel aan workshops over improvisatie, muziektheorie en instrumentenonderhoud.

Waar?

De Muze
Noordwijk

Wanneer?

29 maart t/m 1 april 2024

Voor wie?

Enthousiaste musici van alle niveau's en leeftijden