De tweede editie van het Noordwijk Kamermuziekfestival

Dit jaar tijdens het Hemelvaartsweekend, 18 t/m 21 mei 2023, werd Noordwijk ondergedompeld in de muziek, van concerten tot een wereldpremière en een kamermuziekcursus.

Op 18 april, Hemelvaartsdag, opende het festival met de start van de kamermuziekcursus en 's avonds het openingsconcert in de Maria ter Zee kerk. Tijdens de dagen voor het festival genoten basisschool De Witte School en het KTS Teylingen College van muzikale workshops.

Daarnaast pakte Stichting Kamermuziek Noordwijk dit jaar uit met een uitverkocht concert waar wereldberoemde cellist Pieter Wispelwey het publiek trakteerde met solo- en kamermuziekwerken in de charmante Witte Kerk in Noordwijkerhout. Als afsluiting van de kamermuziekcursus gaven de leerlingen op zondag een concert in De Muze, waarna de musici van het festival een slotconcert in de concertserie 'Muziek in Jeroen' speelden in de Oude Jeroenskerk. Tijdens dit concert werd onder andere een wereldpremière van componist Aristide Moari gespeeld. Het stuk 'Winter Tale' werd gecomponeerd in opdracht van Stichting Kamermuziek Noordwijk.

enkele sfeerbeelden

media1
media2
media3
media4
media5
media6
media4
media5
media6

De eerste editie van het Noordwijk Kamermuziekfestival

De eerste editie van het Noordwijk Kamermuziekfestival (NKMF) zit erop. Van Palmzondag t/m Paaszondag, 10-17 april, kon Noordwijk de hele week genieten van optredens en muzikale activiteiten.

Dit alles werd verzorgd door Stichting Kamermuziek Noordwijk, vorig jaar opgericht door enkele studenten van het Conservatorium van Amsterdam. "We zijn blij verrast door het enthousiasme voor ons initiatief en kijken nu al uit naar de volgende edities." Aldus Duleen van Gunsteren, artistiek leider van het Noordwijk Kamermuziekfestival.
Op 10 april klonk het startschot in de concertserie van stichting Muziek in Jeroen. Met een goedgevulde zaal was het openingsconcert een groot succes. Tijdens de dagen nadien genoten basisschool De Witte School en het Teylingen Leeuwenhorst College van muzikale workshops.

Hier leerden de leerlingen verschillende muziekinstrumenten op een speelse en toegankelijke manier kennen. Speciaal voor de muziekklassen van het Leeuwenhorst gaven de NKMF-musici een exclusief concert, wederom in de Oude Jeroenskerk. In hun mooiste kleren verzamelden de tieners zich om de instrumenten die zij eerder die dag leerden kennen in samenspel te horen.
Donderdagmiddag ging de NKMF Kamermuziekcursus in De Muze van start. Amateurmusici van alle niveaus, jong en oud, ontmoetten elkaar op dit unieke evenement voor individuele lessen en kamermuzieklessen en -repetities. Tussen de lessen en lunchconcerten door was er volop gelegenheid om naar het strand te gaan; met volle zon en 18 graden zat het weer mee.
Paaszondag was een concertdag voor zowel de leerlingen als de Musici van de cursus. 's Ochtends liep de Thaliazaal in De Muze vol met familie en vrienden van de cursisten. Individueel én met ensemble lieten zij op het leerlingenconcert het resultaat van de afgelopen dagen horen. 's Middags klonk het slotconcert in de Buurtkerk, als feestelijke afsluiting van de eerste editie van het Noordwijk Kamermuziekfestival.

enkele sfeerbeelden

media1
media2
media3
media4
media5
media6
media4
media5
media6