Een woord van ons artistiek leider

foto artistiek leider Duleen van Gunsteren

Noordwijk, een prachtige plek om op te groeien. Na mijn middelbare schooltijd trok ik weg naar de grote stad voor mijn studie. Dat bracht mij uiteindelijk in Amsterdam, bruisend en levendig, vol muziek en cultuur. Dat is natuurlijk wel wat anders dan Noordwijk, en thuiskomen in mijn dorp is altijd een verademing. Het is dan ook wel verklaarbaar dat er elk jaar weer in het voorjaar en de zomer op talloze idyllische plekken muziekfestivals plaatsvinden. Of het nou gaat om het Schiermonnikoog Festival op het beroemde eiland of het Orlando Festival in een Limburgs klooster, de ervaring van muziek temidden van natuurschoon trekt mensen aan.

De musici van ons festival hebben programma’s met werken van veel verschillende componisten, waaronder Mozart, Schumann, Brahms, Penderecki en Beethoven. In 2023 brachten ze ook een wereldpremière van de Franse componist Aristide Moari. Van workshops in basisscholen tot optredens in zorgcentra, tot een klassiek concert met wereldberoemd cellist Pieter Wispelwey of altviolist Garth Knox in de Maria ter Zee of Oude Jeroenskerk; het doel is om zoveel mogelijk mensen te bereiken in en rondom Noordwijk.

Ook daarom is er een kamermuziekcursus in De Muze; voor een ieder een uitgelezen kans om solo én natuurlijk in groepsverband les te krijgen, muziek te maken en die dan ook op het podium ten gehore te brengen.

Mijn hoop is dat gedurende dit weekend een ieder in rust en harmonie van de muziek kan genieten, op wat voor manier dan ook.

Steunen kan door een overschrijving te maken naar het onderstaande rekeningnummer.

Stichting Kamermuziek Noordw
NL72 RABO 0189 5843 86