danielk foto

Daniël Kramer

Piano

Daniel Kramer geniet bekendheid als veelzijdig en bevlogen pianist. Hij trad op als solist met het Residentie orkest, de Radio Kamer Filharmonie, Insomnio en het Nederlands Kamerorkest met dirigenten als Peter Eötvös en Reinbert de Leeuw. Hij viel in de prijzen op het Prinses Christina Concours (landelijke finale 1e prijs), het Concorso Seghizzi (eerste prijs voor liedbegeleiding) en het concours Olivier Messiaen (Parijs, eervolle vermelding 2007).
Van grote invloed zijn al vroeg de lessen bij Ton Hartsuiker geweest. Tijdens zijn conservatoriumstudie in Amsterdam was het Håkon AustbØ die hem jarenlang inspireerde en uitdaagde. Ook hebben lessen van bv. Pierre-laurent Aimard, Murray Perahia en Claude Helffer (Parijs 1997-2002) hem gevormd.
Als kamermusicus treedt hij op met inspirerende collega's als Janine Jansen, Nobuko Imai, Liza en Dmitry Ferschtman, Vera Beths en Charles Neidich. Ook was hij te horen met oa. Het The Hague String Trio, het Ruysdael kwartet, het Cong kwartet en het Dostojevski kwartet. Daniel werkte in de hoedanigheid van repetitor met o.a. Nikolaus Harnoncourt, Jaap van Zweden, Mariss Jansons, John Eliot Gardiner en Riccardo Chailly. Op het conservatorium van Amsterdam is hij werkzaam als repetitor en docent kamermuziek.
www.danielkramer.nl