Duleen foto

Duleen van Gunsteren

Altviool

Duleen van Gunsteren werd in 1995 geboren te Noordwijk. Als jongen studeerde hij viool aan de School voor Jong Talent in Den Haag bij Koosje van Haeringen. Daarna vervolgde hij zijn studie altviool aan het Conservatorium Rotterdam bij Ron Ephrat en aan het Conservatorium van Amsterdam bij Marjolein Dispa-Knaven en Nobuko Imai, waar hij deze zomer eindexamen doet. Duleen won de derde prijs bij het Oskar Nedbal altvioolconcours 2023 in Praag. Daarnaast won hij speciale prijzen op het Altviool Concours Amsterdam 2021 (Leo Smit- prijs) en op het Kamermuziek Concours Gelre met duo Van Gunsteren Keinänen (Grachtenfestivalprijs). Hij volgde onder meer masterclasses bij Isabelle van Keulen, Garth Knox, Pierre Henri Xuereb, Atte Kilpeläinen, Lilli Maijala en Anita Mitterer.
Op projectbasis speelt Duleen met orkesten en ensembles, zoals het Concertgebouw Orkest, Antwerp Symphony Orchestra, het Residentie Orkest, Combattimento, ASKO|Schönberg.
Naast klassieke muziek maken op de altviool houdt Duleen van volksmuziek, improvisatie en zingen. Zijn hobby's omvatten schaken, hardlopen en honden trainen.