Nathalie foto

Nathalie Flintrop

Cello

De Nederlands-Belgische celliste Nathalie Flintrop (2000) nam aan de Podiumacademie in Lier (BE) op zevenjarige leeftijd haar eerste cellolessen. Haar muzikale carrière begon tijdens de vooropleiding van het Koninklijk Conservatorium Antwerpen en ontwikkelt zich nu verder aan het Conservatorium van Amsterdam. Nathalie begon als leerling van Mick Stirling en voltooide in juni 2022 haar bachelorstudie in de klas van Pieter Wispelwey, bij wie ze nu ook haar master volgt.
Ze kreeg masterclasses bij o.a. Jean-Guihen Queyras, Gary Hoffman, Reinhard Latzko, Michel Strauss, Jérôme Pernoo, Dmitri Ferschtman, David Cohen, Tom Landschoot, Justus Grimm en Olsi Leka. Ook soleerde ze met het Vivarte Strijkorkest (2017 en 2022) en het Arenbergorkest Leuven (2017). In 2017 maakte deel uit van het jongerenpanel van de Vlaamse Radio- en Televisieomroep bij de Koningin Elisabethwedstrijd, genaamd Dezeslessix. In mei 2022 keerde Nathalie terug als gast en expert om de kandidaten in de halve finale live op Canvas te bespreken met presentatrice Katelijne Boon.
Daarnaast remplaceert ze regelmatig bij ensembles als het Cello Octet Amsterdam, Ragazze Kwartet, Intercontinental Ensemble en Pynarello. Met haar strijkkwartet, het Rijkskwartet, speelde ze onder andere op Podium Witteman, het Grachtenfestival en Wonderfeel Festival en ging ze op tournee naar Portugal. In oktober 2022 soleerde Nathalie op de Cello Biënnale Amsterdam, waar ze twee van haar eigen werken in première bracht.