Salome foto

Salomé Bonnema

Viool

Salomé Bonnema (2001) kreeg op vijfjarige leeftijd haar eerste vioollessen en had les van Koosje van Haeringen vanaf haar zevende jaar. Op negenjarige leeftijd werd zij toegelaten tot de Jong Talent afdeling van het Koninklijke Conservatorium in Den Haag en volgt nu de bacheloropleiding aan ditzelfde conservatorium. Sinds 2016 heeft zij les bij Vera Beths.
Salomé heeft prijswinnend deelgenomen aan verschillende concoursen in Nederland, zoals aan het Nederlands Vioolconcours en het Prinses Christina Concours. Ook heeft ze masterclasses gevolgd bij onder andere Philippe Graffin, Frank Peter Zimmerman, Rosanne Philippens, Kirill Troussov en Baiba Skride.
Naast solospelen geniet zij ontzettend van de kamermuziek en is ook primarius van het Viride Kwartet. Het kwartet is vanaf 2019 ‘Quartet in Residence’ bij de Zeister Muziekdagen en werkt nauw samen met Alexander Pavlovsky, eerste violist van het Jerusalem Quartet. In 2019 hebben ze het strijkkwartetstipendium van Het Kersjesfonds mogen ontvangen en zijn sindsdien te zien geweest op grote podia als in TivoliVredenburg, het Koninklijk Concertgebouw en Muziekgebouw Eindhoven. Vanaf 2023 zullen ze ook deelnemen aan de residency van de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam.
In 2024 won Salomé de Oskar Backprijs bij het Nederlands Vioolconcours. Salomé bespeelt een Charles Adolphe Gand viool in bruikleen van Beare’s International Violin Society. Ook is ze dankbaar voor haar Charles Peccatte vioolstok, die ze in bruikleen heeft van het Nationaal Muziekinstrumentenfonds.